Riool ontstoppen / reinigen

PipeCleaning helpt u graag bij het ontstoppen van uw riool of afvoer. Problemen in uw riool of afvoer ontstaan vaak door verkeerde stoffen die in uw afvoer of riool terechtkomen. Voorbeelden hiervan zijn; vetten, jus, schoonmaakdoekjes, haren en overmatig toiletpapier. Riool ontstoppen Eindhoven? PipeCleaning begrijpt als geen ander hoe vervelend een verstopping is en we zijn daarom iedere werkdag tot 21:00 u bereikbaar voor uw vragen of een afspraak. Met onze moderne apparatuur zijn wij in staat om de verstopping snel te lokaliseren en te verhelpen..

Het ontstoppen en reinigen van uw riool of afvoer kan op verschillende manieren gebeuren:
  • riool ontstoppen d.m.v. water onder hoge druk
  • riool ontstoppen d.m.v. spiraalveren

Riool of afvoer ontstoppen/reinigen d.m.v. water onder hoge druk: D.m.v. een compressor gekoppeld aan een watertank wordt via een hogedrukslang met verschillende soorten aan te sluiten spuitkoppen water in de riolering gespoten. Met een druk van maximaal 200 bar en 60 liter water per minuut trekt de slang met speciale spuitkoppen zich het riool in. Deze methode wordt veelal voor grotere diameters (Ø 75 mm. tot Ø 300 mm) gebruikt, zoals het ontstoppen van een hoofdleiding van een woonhuis of keukenafvoer in een kruipruimte. Ook kan deze methode worden gebruikt bij het ontstoppen van een regenafvoer of straat- en/of trottoirkolk.

Het ontstoppen/reinigen d.m.v. een mechanisch verenmachine: Hierbij wordt de verstopping opgelost door het gebruik van verenmachines. Deze methode wordt veelal toegepast bij kleine diameters zoals keuken- en wasmachineafvoeren, wastafelafvoeren en de cv-afvoer. De zwaardere uitvoeringen worden ingezet waar het gebruik van water onder hoge druk om een bepaalde reden niet de ideale ontstoppingsmethode is. Bijv. op moeilijk bereikbare plaatsen; grote hoogte of wanneer het niet verantwoordt is om met water te werken. Met deze spiraalveren kunnen verstopte afvoeren van Ø 32 mm. tot Ø 250 mm. worden ontstopt.
Riool ontstoppen Eindhoven? Pipe Cleaning dus!


Riool ontstoppen Eindhoven met spiraalveer

Onderhoud aan uw riolering

Preventief onderhoud aan uw riolering voorkomt verstoppingen, stankoverlast, lekkages en hoge reparatiekosten. Door middel van camera-inspectie, stanklokalisatie en rioolreiniging kunnen we zonder hak- en breekwerk eventuele problemen voorkomen. Riool ontstoppen Eindhoven is ons vak maar we informeren u graag over de mogelijkheden van (periodiek) onderhoud van uw riolering zodat verstoppingen uitgesloten kunnen worden.De diverse spuitkoppen met hun eigen specialiteit

Open of 'blinde' spuitkop

Open of blinde spuitkop voor standaard ontstoppings- en reinigingswerkzaamheden.
Roterende spuitkop

Roterende spuitkop voor het compleet reinigen van de buiswand en afvoeren van loskomend vuil.
Zandschoen in actie

Zandschoen voor het reinigen van zand en ander vuil op de bodem van riolen.
Hydraulische wortelsnijder

Hydraulische wortelsnijder effectief voor het verwijderen van wortels.Deze manier van ontstoppen/reinigen wordt veelal toegepast bij diameters van Ø 75 mm tot Ø 300 mm.

Overige werkzaamheden:

Inspectie met behulp van camera
Vervangen van riool
Stanklokalisatie

Rmk Reclame It In Motion