Logo Pipe Cleaning

040-242 32 79

06-51 53 19 00

06-57 55 99 37

WhatsApp icoon

06-51 53 19 00

WhatsApp icoon

06-57 55 99 37

info@pipecleaning.nl

Afvoer en Riool
ontstoppen / reinigen

 

PipeCleaning helpt u graag bij het ontstoppen van uw riool of afvoer.
Problemen in uw riool of afvoer ontstaan vaak door verkeerde stoffen die in uw afvoer of riool terechtkomen. Voorbeelden hiervan zijn; vetten, jus, schoonmaakdoekjes, haren en overmatig toiletpapier.

PipeCleaning begrijpt als geen ander hoe vervelend een verstopping is en we zijn daarom iedere werkdag tot 21:00 u bereikbaar voor uw vragen of een afspraak. 

WhatsApp icoon

Neem snel en makkelijk
contact op via WhatsApp
06-51531900

Met onze moderne apparatuur zijn wij in staat om de verstopping snel te lokaliseren en te verhelpen. Het ontstoppen en reinigen van uw riool of afvoer kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Door middel van water onder hoge druk
  • Door middel van spiraalveren

Wat is het verschil? Dat leggen graag uit:

Riool of afvoer ontstoppen/reinigen door middel van water onder hoge druk:

We koppelen een compressor aan een watertank en via een hogedrukslang met verschillende soorten spuitkoppen wordt er water in de riolering gespoten. Met een druk van maximaal 200 bar en 60 liter water per minuut trekt de slang met speciale spuitkoppen zich het riool in.

Deze methode wordt veelal voor grotere diameters (Ø 75 mm. tot Ø 300 mm) gebruikt, zoals het ontstoppen van een hoofdleiding van een woonhuis of keukenafvoer in een kruipruimte. Ook kan deze methode worden gebruikt bij het ontstoppen van een regenafvoer of straat- en/of trottoirkolk.

 

Riool of afvoer ontstoppen/reinigen met een mechanisch verenmachine:

Met deze methode wordt de verstopping opgelost door het gebruik van verenmachines. We passen deze manier veelal toe bij kleine diameters zoals keuken- en wasmachineafvoeren, wastafelafvoeren en de cv-afvoer.

De zwaardere uitvoeringen worden ingezet waar het gebruik van water onder hoge druk om een bepaalde reden niet de ideale ontstoppingsmethode is. Bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plaatsen; grote hoogte of wanneer het niet verantwoordt is om met water te werken. Met deze spiraalveren kunnen verstopte afvoeren van Ø 32 mm. tot Ø 250 mm. worden ontstopt.

Uw riool ontstoppen of reinigen?
Pipe Cleaning dus!

Een overzicht van de materialen die wij gebruiken.

 

Open of blinde spuitkop voor standaard ontstoppings- en reinigingswerkzaamheden.

Roterende spuitkop voor het compleet reinigen van de buiswand en afvoeren van loskomend vuil.

Zandschoen voor het reinigen van zand en ander vuil op de bodem van riolen.

Hydraulische wortelsnijder effectief voor het verwijderen van wortels.Deze manier van ontstoppen/reinigen wordt veelal toegepast bij diameters van Ø 75 mm tot Ø 300 mm.

Onderhoud aan uw riolering

Preventief onderhoud aan uw riolering voorkomt verstoppingen, stankoverlast, lekkages en hoge reparatiekosten. Door middel van camera-inspectie, stanklokalisatie en rioolreiniging kunnen we zonder hak- en breekwerk eventuele problemen voorkomen.

Riool ontstoppen Eindhoven is ons vak maar we informeren u graag over de mogelijkheden van (periodiek) onderhoud van uw riolering zodat verstoppingen uitgesloten kunnen worden.

Onze overige werkzaamheden

Camera inspectie

Met een camera-inspectie van het riool traceren we problemen. Dit gebeurd zonder dat er graaf- of breekwerkzaamheden aan te pas komen. 

Riool vervangen

Uw riool functioneert niet meer naar behoren. Wij vervangen het beschadigde deel door een nieuwe leiding van hoogwaardig kunststof.

Stank lokalisatie

Niet is zo vervelend dan stank uit uw riool. Met onze camerasystemen en rook-detector vinden wij snel de locatie van het lek en verhelpen wij uw probleem.

Bekijk hier een rioolinspectie
in Eindhoven

WhatsApp icoon

Neem snel en makkelijk contact op via
WhatsApp 06-51 53 19 00